“Şi ce foloseşte unui om să câştige toată lumea, dacă îşi pierde sufletul?” Marcu 8:36

Sufletul nostru este ca un arbore. Cu ce il alimentezi, asa roade are. Si pentru ca lumea e plina de pacat, singura sursa curata si vie este Dumnezeu. Atunci cand esti cu Dumnezeu, El iti ofera tot de ce are nevoie sufletul tau: lumina, apa, hrana. Daca te indepartezi de Cuvantul lui Dumnezeu, sufletul tau ramane fara protectie, incetul cu incetul isi pierde din credinta si atunci devine o prada pacatului.

Acesta a fost motivul pentru care eu am incetat sa mai fiu cu Hristos: lucrurile lumesti si orgoliul crezand ca voi putea fi crestina si fara a studia Cuvantul lui Dumnezeu, si fara a merge la o biserica crestina. Dar odata ce te indepartezi de adevar care este in Scripturi, nu iti mai hranesti sufletul cu credinta. Iar el, ducand lipsa de hrana, incepe a se alimenta din pacat.

M-am inselat crezand ca voi putea fi cu lumea si cu Dumnezeu. O rugaciune zisa odata, candva nu te salveaza, daca continui sa traiesti in pacat. “Oricine rămâne în El nu păcătuieşte; oricine păcătuieşte nu L-a văzut, nici nu L-a cunoscut.” 1 Ioan 3:6

Deci nu poti sa te numesti crestin, sa spui ca crezi in Isus si sa fii cu lumea. Iar daca traiesti in pacat, inseamna ca de fapt nici nu l-ai cunoscut niciodata pe Isus.  “Oricine este născut din Dumnezeu nu păcătuieşte, pentru că sămânţa Lui rămâne în el; şi nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu. Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu şi copiii diavolului. Oricine nu trăieşte în neprihănire nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubeşte pe fratele său.” (1Ioan 3:9-10)

Odata ce am devenit crestini nu mai traim in pacat: “De aceea, omorâţi mădularele voastre care sunt pe pământ: curvia, necurăţia, patima, pofta rea şi lăcomia, care este o închinare la idoli. Din pricina acestor lucruri vine mânia lui Dumnezeu peste fiii neascultării. Din numărul lor eraţi şi voi odinioară, când trăiaţi în aceste păcate. Dar acum lăsaţi-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmăşie, de răutate, de clevetire, de vorbele ruşinoase care v-ar putea ieşi din gură. Nu vă minţiţi unii pe alţii, întrucât v-aţi dezbrăcat de omul cel vechi cu faptele lui, şi v-aţi îmbrăcat cu omul cel nou, care se înnoieşte spre cunoştinţă, după chipul Celui ce l-a făcut.” (Coloseni 3:5-10) Daca te numesti crestin dar continui sa traiesti ca toti cei fara Dumnezeu, nu te mai insela…

Iata purtarea copiilor lui Dumnezeu:

Astfel, dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare. Îngăduiţi-vă unii pe alţii, şi dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi. Dar mai presus de toate acestea, îmbrăcaţi-vă cu dragostea, care este legătura desăvârşirii.”(Coloseni 3:12-14)

“Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. Cei ce sunt ai lui Hristos Isus şi-au răstignit firea pământească împreună cu patimile şi poftele ei. Dacă trăim prin Duhul, să şi umblăm prin Duhul.”(Galateni 5:22-25)

Sa ne ajute Dumnezeu sa avem o purtare placuta Lui! Amin

Advertisements