Oare poate orbul sa nege ca in lume exista lumina si culori, sau surdul – ca exista muzica? Ateistii sunt aceiasi orbi, eu nu pot sa-L vada pe Dumnezeu. Pentru ei El nu exista.

Un oarecare nebun ar putea cobori intr-un beci si sa predice acolo ca, in genere, pe lume nu exista un soare. Si, intradevar, pentru cei care stau in beci soare nu exista; la fel Dumnezeu nu exista pentru cei care stau in intunericul negarii lui Dumnezeu, in intunericul raului si al pacatului. Mai mult decit atit, le sunt pe plac acesti propagandisti : “va veni vremea cind oamenii nu vor putea suferi invatatura sanatoasa; ci ii vor gidila urechile sa auda lucruri placute, si isi vor da invataturi dupa poftele lor. Isi vor intoarce urechea  de la adevar, si se vor indrepta spre istorisiri inchpuite.”(2 Timotei 4:3,4)

Insa precum soarele exista neindoelnic pentru toti cei care simt lumina si caldura lui, asa si omul, inima caruia simte pe Dumnezeu, nu poate sa se indoiasca de existenta Lui. “Daca s-ar aduna mii de oameni si ar aduce nenumarate argumente impotriva existentei lui Dumnezeu, nici atuni nu i-as crede pe ei, fiindca Dumnezeu e in inima mea.”

Advertisements