“Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa convinga, sa indrepte, sa dea intelepciune in dreptate, pentru  ca omul lui Dumnezeu sa fie desavirsit si cu totul pregatit pentru orice lucrare buna. – 2Timotei 3:16, 17”

Biblia este cu adevarat o carte unica. Ea contine cea mai exacta consemnare a istoriei umane relatind evenimente dinaintea crearii omului. In acelasi timp, ea este foarte actuala, deoarece profetiile ei se refera la evenimente din timpul nostru, precum si din viitorul apropiat.

Nici o alta carte nu detine astfel de garantii in ce priveste exactitatea istorica. De exemplu, din scrierile scriitorilor clasici ai antichitatii nu exista decit citeva manuscrise ale Bibliei, unele partiale, altele complete: aproximativ 6000 din Scripturile ebraice (cele 39 de carti ale “Vechiului Testament”) si aproximativ 13000 din Scripturile grecesti crestine (cele 27 de carti ale “Noului Testament”).

Atotputernicul Dumnezeu, care a inspirat Bilia, a vegheat ca integritatea textului sa fie pastrata in acele copii manuscrise. Astfel, Biblia de care dispunem in prezent este, in esenta, identica cu scrierile inspirate originale. Un alt factor care ne ajuta sa recunoastem acest lucru este ca unele copii manuscrise ale Scripturii grecesti crestine dateaza din secolul care a urmat perioadei redactarii lor originale. In cazul unor scriitori laici din antichitate, putinele copii manuscrise ale scrierilor lor, care mai exista inca, rareori dateaza dintr-o perioada mai tirzie cu numai citeva secole fata de cea in care au trait autorii insisi.

Darul lui Dumnezeu

 Biblia este cea mai raspindita carte din istorie. Ea a fost tiparita in aproximativ trei miliarde de exemplare. Nici o alta carte nu are un tiraj care sa se apropie de aceasta cifra. Iar, integral sau partial, Biblia a fost tradusa in aproximativ 2000 de limbi. Astfel, se estimeaza ca 98% din populatia planetei noastre poate avea aacces la Biblie.

 Desigur, merita sa examinam o carte care declara ca provine de la Dumnezeu si care detine toate dovezile interne si externe in ce priveste autenticitatea. Ea explica scopul vietii, semnificatia conditiilor mondiale, precum si ce ne rezerva viitorul. Nici o alta carte nu poate face acest lucru.

 Da, Biblia este mesajul comunicat de Dumnezeu familiei umane. Prin intermediul spiritului sau fortei sale active, el a condus redactarea ei, care a fost efectuata de aproximativ 40 de scriitori umani. Astfel, Dumnezeu ne vorbeste prin intermediul Cuvintului sau, Biblia. Apostolul Pavel a scris : “Atunci cind ati primit Cuvintul lui Dumnezeu auzit de la noi, l-ati primit nu ca pe cuvintul oamenilor, ci , asa cum si este in adevdar, ca pe Cuvintul lui Dumnezeu.” – 1 Testaloniceni 2:13.

Abraham Lincoln, cel de-al 16-lea presedinte al Statelor Unite, a numit Biblia “cel mai bun dar pe care Dumnezeu l-a facut vreodata omului… Fara ea, noi nu am putea distinge binele de rau.”

Asadar, daca ai intrebari in privinta lui Dumnezeu, in privinta credintei tale, sau oricare altele, cel mai bine e sa vezi ce spune chiar El desopre aceste lucruri!

Advertisements